Jak vypočítáváte zarovnání a rozmístění?

Obsah

Jak vypočítáváte zarovnání a rozmístění?

Jak vypočítáváte zarovnání a rozmístění?

Illustrator standardně vypočítává zarovnání a rozmístění na základě cest objektů. Když ale pracujete s objekty, které mají různé tloušťky tahu, můžete pro výpočet zarovnání a rozmístění použít okraje tahů. V tom případě vyberte Použít hranice náhledu z nabídky panelu Zarovnání.

Jak nastavit zarovnání?

První bude nastavení zarovnání u konkrétního odstavce, resp. druhý nastavení zarovnání pomocí stylu. První postup je vhodný např. pro krátký text do dvou stránek, kdy rychle potřebujete zarovnání nastavit. Druhý způsob je naopak vhodný pro dlouhé texty ( BP / DP), kde je potřeba nastavení upravit jednou, společně pro všechny odstavce dlouhé práce.

Jak nastavit zarovnání na střed?

Nyní stačí už jen kliknout na požadovaný styl zarovnání (v našem případě do bloku). Např. u některých druhů nadpisů se může použít i zarovnání na střed - např. titulní stránka práce. Následně stačí kliknout na OK (viz obrázek níže). Poslední obrázek ukazuje, jak se nastavení projevilo ve všech odstavcích dokumentu.

Jak nastavit zarovnání do bloku?

Označte tedy daný odstavec a pomocí tlačítka "Zarovnat do bloku" nastavte požadované zarovnání. Jedná se opravdu o jednoduchý úkon, ale pokud by měl být prováděn u každého odstavce (části textu) zvlášť, byla by to opravdu zdlouhavá práce.

Související příspěvky: