Jak funguje vstřikování vody do benzínu?

Obsah

Jak funguje vstřikování vody do benzínu?

Jak funguje vstřikování vody do benzínu?

Přidání vody do paliva působí v podstatě tak, jako byste použili benzín s vyšším oktanovým číslem – z motoru stejné konstrukce dostanete více drobnými zásahy, jako je úprava předstihu nebo kompresního poměru. Jak vstřikování funguje? Rozhodně se ve válci motoru nespaluje čistá voda.

Jak se vstřikování vody do motoru používá?

A tak se vstřikování vody do motoru chopili tunningáři jezdící stále na plný plyn, kteří poměrně úspěšně vymýšlí, jak svým miláčkům přidat pár koníků pod kapotu pomocí vody v motoru. Nevím o tom, že by se systém vstřikování vody do válce v současnosti masově využíval nebo že by se takové využití plánovalo.

Proč je voda v motoru pod tlakem?

Voda v motoru nevaří jen proto, že je pod tlakem a náhlé vystavení atmosférickému tlaku by znamenalo okamžité vyvření, při kterém vařící kapalina létá vzduchem a umí nehezky popálit. Je-li chladicí kapaliny nedostatek, je potřeba zkontrolovat, kudy se ztrácí.

Jaké jsou výhody vstřikování vody?

Hlavní efekt je, že vstřikování vody umožní provozovat daný motor s vyšším výkonem. Dalšími pozitivy jsou snížení spotřeby, škodlivých emisí dusičnanů a provozní teploty motoru.

Související příspěvky: