Kdy je vaše video odstraněno kvůli porušení autorských práv?

Obsah

Kdy je vaše video odstraněno kvůli porušení autorských práv?

Kdy je vaše video odstraněno kvůli porušení autorských práv?

Pokud bylo vaše video odstraněno kvůli údajnému porušení autorských práv, ale nesplňuje kritéria uvedená výše, můžete počkat, až uplyne doba, po kterou je na vás uvalena sankce za porušení autorských práv, což je obvykle 90 dní. Také se můžete obrátit přímo na vlastníka autorských práv a požádat o stažení stížnosti na porušení autorských práv.

Proč YouTube nemůže řešit spory o vlastnictví autorských práv?

YouTube nemůže řešit spory o vlastnictví autorských práv. Když obdržíme kompletní sdělení o zastavení šíření, odstraníme obsah tak, jak vyžaduje zákon. Když obdržíme platné protioznámení, předáme ho osobě, která o odstranění videa požádala. Je pak na obou stranách, aby spor vyřešily u soudu. Jsou autorská práva totéž jako ochranná známka?

Co jsou autorská práva?

Co jsou to autorská práva? V mnoha zemích platí, že když určitá osoba vytvoří původní dílo umístěné na fyzickém médiu, automaticky se stává vlastníkem autorských práv k tomuto dílu. Jako vlastník autorských práv má výhradní právo na používání díla. Většinou má pouze vlastník autorských práv právo říci, jestli může někdo jiný jeho dílo používat.

Kde najdete informace o autorských právech ve vaší zemi?

Užitečné informace a odkazy týkající se autorských práv v zemích Evropské unie naleznete na webových stránkách Evropské komise. Světová organizace duševního vlastnictví (WIPO) disponuje mezinárodním seznamem úřadů duševního vlastnictví a autorských práv, kde můžete najít informace o autorských právech platných ve vaší zemi.

Související příspěvky: