Jaké jsou názvy ventilů v motoru?

Obsah

Jaké jsou názvy ventilů v motoru?

Jaké jsou názvy ventilů v motoru?

Označení je odvozeno z jejich názvů v angličtině. OHV (Over Head Valves) – ventily jsou umístěny v hlavě válce motoru, vačkový hřídel je umístěn v bloku motoru. OHC (Over Head Camshaft) – vačkový hřídel je umístěn na hlavě válce, ventily jsou umístěny v hlavě válce motoru.

Může to být přehřátí motoru?

Pokud totiž motor z nějakého důvodu přestal mazat nebo maže nedostatečně, zvyšuje se teplo generované třením a běžné chlazení motoru náhle nestačí. Přehřátí motoru tedy může značit velkou spoustu věcí. Na jedné straně se může jednat o banalitu v podobě zaseknutého termostatu, na straně druhé se však můžeme potýkat s fatálními závadami motoru.

Proč je voda v motoru pod tlakem?

Voda v motoru nevaří jen proto, že je pod tlakem a náhlé vystavení atmosférickému tlaku by znamenalo okamžité vyvření, při kterém vařící kapalina létá vzduchem a umí nehezky popálit. Je-li chladicí kapaliny nedostatek, je potřeba zkontrolovat, kudy se ztrácí.

Jak se mění nastavení ventilového rozvodu?

Variabilní ventilové rozvody mění své nastavení, tj. otevírání a zavírání ventilů, v závislosti na změnách otáček motoru, jeho zatížení a případně dalších měřených veličinách. Podle měřených veličin řídicí jednotka motoru ovládá činnost ventilového rozvodu.

Související příspěvky: