Jaké je dávkování epsomské soli dospělé?

Obsah

Jaké je dávkování epsomské soli dospělé?

Jaké je dávkování epsomské soli dospělé?

Dávkování epsomské soli pro dospělé v případě léčby zácpy se obvykle pohybuje mezi 2 - 6 kávovými lžičkami (10 - 30 g) Epsomské soli na 250 ml vody. Po rozpuštění je nutné roztok okamžitě vypít.

Jak použít epsomskou sůl?

Jak Epsomskou sůl používat? 1 Koupelová sůl. Nejčastěji se Epsomská sůl používá jako koupelová sůl (tedy jako přísada do koupele). ... 2 Kosmetika. Epsomskou sůl můžete používat také v kosmetických přípravcích na kůži a na vlasy. Jednou z možností je použít Epsomskou sůl jako peeling. 3 Laxativum (projímadlo) Epsomskou sůl můžete užívat per os (ústy) buď jako doplněk stravy s obsahem hořčíku nebo jako projímadlo.

Co může epsomská sůl mít?

Epsomská sůl může mít díky vysokému obsahu síranu hořečnatého následující účinky: 1 předchází kornatění tepen a tvorbě krevních sraženin 2 pomáhá utišit bolesti kloubů a svalů 3 zmírňuje bolesti z vymknutí kotníku a zlepšuje integritu kostí 4 snižuje riziko vzniku cukrovky 5 má protizánětlivé účinky 6 uvolňuje stres a napětí 7 přispívá ke klidnému spánku 8 pomáhá detoxikovat organismus More ...

Jak vypadá epsomská sůl?

Epsomská sůl vypadá na první pohled velmi podobně jako kuchyňská sůl a lidé jí častou používají do koupele (tedy jako normální koupelovou sůl). Přestože vzhledově je epsomská sůl velmi podobná kuchyňské soli, její chuť se od kuchyňské soli značně liší.

Související příspěvky: