Co je elektrický oblouk?

Obsah

Co je elektrický oblouk?

Co je elektrický oblouk?

Elektrický oblouk je elektrický výboj válcového tvaru soustředěný do tenkého sloupce jehož jádro tvoří ionizovaný plyn (plazma). Výboj je charakteristický jasnou září (obloukové lampy, svařování). Základními vlastnostmi elektrického oblouku jsou:

Kdo je součástí elektrického oblouku?

Elektrický oblouk je součástí všech vypínacích i spínacích pochodů v elektrotechnice. Analýza elektrického oblouku je velice přesná, není problém se s jeho vlivy vypořádat a eliminovat je. V tomto článku jsou postupně popsány: zhášení elektrického oblouku.

Co je zhášení elektrického oblouku?

zhášení elektrického oblouku. Elektrický oblouk je elektrický výboj válcového tvaru soustředěný do tenkého sloupce jehož jádro tvoří ionizovaný plyn (plazma). Výboj je charakteristický jasnou září (obloukové lampy, svařování). Základními vlastnostmi elektrického oblouku jsou: vysoká teplota ionizovaného plynu.

Co je analýza elektrického oblouku?

Analýza elektrického oblouku je velice přesná, není problém se s jeho vlivy vypořádat a eliminovat je. V tomto článku jsou postupně popsány: zhášení elektrického oblouku. Elektrický oblouk je elektrický výboj válcového tvaru soustředěný do tenkého sloupce jehož jádro tvoří ionizovaný plyn (plazma).

Související příspěvky: