Co jsou baterie používané v elektromobilech?

Obsah

Co jsou baterie používané v elektromobilech?

Co jsou baterie používané v elektromobilech?

Bateriové "balíky" využívané v elektromobilech totiž mají několik součástek a automobilka si tak snadno může vybrat ty funkční / využitelné a znovu je zužitkovat. Například Nissan se snaží zužitkovat staré baterie z Leafu do pouličního osvětlení v Japonsku.

Jaká je výdrž baterie elektromobilů?

Výdrž baterie je v současnosti jednou z hlavních otázek kolem elektromobilů a zároveň oblast, ve které je rozšířeno snad nejvíce mýtů a polopravd. Elektromobily jsou však na trhu již poměrně dlouho a například první generace Nissanu Leaf se začala prodávat už v roce 2010 (v Česku o několik let později).

Co se stane při nájezdu elektromobilu?

Při takto vysokém nájezdu se investice do elektromobilu oproti klasickému benzínovému spalovacímu autu již vrátila a bonusem je enviromentální přínos v podobě nulových lokálních emisí.

Jaká je Kapacita baterie nového auta?

Možná budete překvapeni, ale podle údajů, které máme k dispozici, je kapacita baterie slušných 85,28 procent. Reálný dojezd dle slov majitelky činí zhruba 130 kilometrů, což v porovnání s papírovou hodnotou a zejména původní reálnou hodnotou nového auta není o tolik horší výsledek.

Související příspěvky: