Jaká je cena Kastrace kočky?

Obsah

Jaká je cena Kastrace kočky?

Jaká je cena Kastrace kočky?

Kastrace kočky není drahá záležitost, stojí od 800 Kč do 1600 Kč podle konkrétního veterinárního pracoviště, hmotnosti zvířete, použitého druhu anestezie apod. Kočkám veterinář často s vaječníky odstraní i dělohu (rána se kočkám hojí déle než kocourům).

Co byste měli pozorovat po kastraci svého Kocourka?

Pokud budete po kastraci svého kocourka pozorovat otoky nebo krvácení ze šourku, nechutenství nebo jiné projevy nemoci, navštivte neprodleně svého veterináře. Úpravu samčího chování nelze očekávat po kastraci okamžitě, její efekt se nejdříve ukáže za několik týdnů až měsíců, poté co se metabolizuje zbytkový testosteron v těle zvířete.

Jaké jsou zákroky na kastrační rány?

Kastrační rány se u kocourů nešijí, ponechávají se otevřené, aby ranný sekret mohl volně odtékat a nedocházelo k otokům. Jedná se pouze o miniaturní množství tekutiny. Celý zákrok i s přípravou trvá okolo 15ti minut. Kocourka však vydáváme zpět do péče majitele raději za cca 1-2 hodiny, kdy je již zcela probuzen.

Kdy začít kastrovat v mladším věku?

Zákrok lze provést prakticky kdykoli od třetího měsíce věku, doporučujeme však až dobu kolem jednoho roku z důvodu dokončení somatického (tělesného) i psychického vývoje. Zvířata kastrovaná v mladším věku mohou vypadat indiferentně, zachovávají si juvenilní (dětský) vzhled, tzn. nelze rozeznat, jedná-li se o kočku či kocoura dle vnějšího vzhledu.

Související příspěvky: