Co se týče baterie v solární elektrárně?

Obsah

Co se týče baterie v solární elektrárně?

Co se týče baterie v solární elektrárně?

Nejde vlastně o nic jiného, než velkou baterii doplněnou o výkonovou elektroniku. Taková baterie ukládá přebytečnou energii vyrobenou v solární elektrárně a umožňuje její spotřebu např. během noci nebo když je zataženo. Baterii je ale možné použít i k nákupu levné elektřiny v době nízkého tarifu a jejímu pozdějšímu využití.

Jaké jsou parametry solární baterie?

Základním parametrem při výběru solární baterie je její cyklická životnost- počet nabití a vybití, které je schopna během své životnosti dosáhnout. Zde uvádíme stručný popis baterií pro rychlý výběr vhodné kategorie baterií pro Váš systém:

Proč je solární elektrárna a baterie nezávislý?

Solární elektrárna a baterie budou fungovat v tandemu a poskytovat energii jak pro dům, tak pro auto. Majitel takového řešení pak bude mít doma de facto vlastní čerpací stanici i elektrárnu a na obou komoditách se tak stane víceméně - v závislosti na svém podnebném pásu - nezávislý.

Kde koupit solární baterie victron Energy?

6 422,- Kč Solární baterie Victron Energy, ve které je elektrolyt vázán ve speciálním gelu. Gelové bateire se vyznačují delší životností a větším počtem cyklů. 7 993,- Kč

Související příspěvky: