Jaké jsou hlavní parametry solárního systému?

Obsah

Jaké jsou hlavní parametry solárního systému?

Jaké jsou hlavní parametry solárního systému?

Zaměříme-li se pouze na ohřev vody, jsou nejdůležitějšími parametry solárního systému závislost výkonu na klimatických podmínkách v daném místě a čase. Dominantní vliv mají teplota a intenzita slunečního záření, v menší míře i srážky a vítr.

Co jsou standardní testovací podmínky pro fotovoltaické panely?

Standardní testovací podmínky (STC), za nichž jsou zkoušeny fotovoltaické panely, jsou: teplota okolí 25 °C (= teplota panelu), intenzita záření 1000 W/m², spektrum AM 1,5 global.

Proč bude likvidace solárních panelů stát statisíce?

Likvidace solárních panelů bude stát statisíce. Je velmi rozšířeným mýtem, že likvidace solárních panelů bude drahá. Opak je pravdou. U všech solárních panelů nainstalovaných v ČR už má majitel jejich likvidaci předplacenou v recyklačním fondu. Jde o podobný příspěvek na recyklaci, jako platíte při nákupu ...

Jaká je účinnost solárních kolektorů?

Účinnost solárních termických kolektorů silně závisí na teplotním rozdílu mezi teplonosnou kapalinou a okolím. Na rozdíl od fotovoltaických panelů proto účinnost při nízkých teplotách vzduchu klesá. Pokles je natolik významný, že při teplotách vzduchu pod bodem mrazu kolektory většinou nejsou schopny ohřát teplonosnou kapalinu na vyšší teploty.

Související příspěvky: