Co obsahuje dužina dýně?

Obsah

Co obsahuje dužina dýně?

Co obsahuje dužina dýně?

A že se dá využít i v kosmetice. Dužina dýně obsahuje téměř 90 procent vody, vlákninu a poměrně málo sacharidů. Je bohatá na hořčík, draslík, měď, selen, sodík, chlór, železo, zinek, fosfor, vitamin A, beta-karoten, alfa-karoten a lutein. Dále obsahuje bílkoviny, vysoce kvalitní nenasycené mastné kyseliny a omlazující kyselinu nukleovou.

Co se týče opylování hmyzem?

Většina z nás má tento proces spojený především se zástupci z hmyzí říše, kteří jsou v dané roli skutečně nejvýznamnější, ale opylení zprostředkovávají i jiní živočichové a dále také vítr nebo voda. Pro opylování hmyzem máme krásný český výraz – hmyzosnubnost.

Co je dýně?

Důležité informace o dýni 1 Známá také jako: Cucurbita pepo, tykev, pumpkin, dýně obecná, tykev obecná, hokaido, muškátová dýně, máslová dýně,... 2 Krajina původu: Evropa, Severní Amerika, Jižní Amerika, Austrálie, Afrika, Asie 3 Prodává se ve formě: syrová, pečená, vařená, polévka, koláč, marmeláda, konzervovaná, latté, pyré, humus, džus, máslo,... 4 Dostupnost v ČR a SR– ano More ...

Kdo jsou nejznámější hmyzí opylovači?

Mezi nejznámější hmyzí opylovače patří především zástupci řádu blanokřídlých, to znamená včely, bezžihadlové včely a čmeláci. K dalším představitelům se řadí motýli, dvoukřídlí a brouci, kteří jsou pravděpodobně vůbec nejstaršími opylovači, a vzácně i třásněnky.

Související příspěvky: