Co je nádor močového měchýře?

Obsah

Co je nádor močového měchýře?

Co je nádor močového měchýře?

Nejčastějším nádorem močového měchýře je papilom a papilopkarcinom, které dohromady tvoří zhruba 90 % všech nádorů. Papilom je nezhoubný nádor, tvoří výrůstky vyklenující dovnitř měchýře.

Co je vývod močového měchýře?

V současné době existují 3 základní možnosti: 1 vývod pro moč - v tomto případě vytváříme ve stěně břišní vývod pro moč za použití krátkého úseku střeva. Vývod je... 2 tzv. náhrada močového měchýře - vytvoříme z části střeva nový močový měchýř, do kterého vyústíme močovody (kanálky,... 3 vyústění moči do konečníku - pacient pak močí konečníkem, kde se moč mísí se stolicí. More ...

Kde se nachází močový měchýř?

Močový měchýř působí jako rezervoár pro hromadění moči. Ve stěně orgánu je hladká svalovina, jejímž stahem dochází k vyprázdnění obsahu měchýře. V místě přechodu měchýře do močové trubice je umístěn svěrač, který je do jisté míry ovlivňován vůlí.

Co je trubice močového měchýře?

Moč je tvořena ledvinami a je složena z vody a odpadních látek. Trubice nazývaná močovod (ureter) vede z každé ledviny moč po kapkách do močového měchýře. Buňky, které tvoří povrch sliznice močového měchýře, se nazývají uroteliální buňky. Pod sliznicí se nachází tenká vrstva vaziva, které říkáme lamina propria.

Související příspěvky: