Jaký je důsledkový poměr spojka a spojka?

Obsah

Jaký je důsledkový poměr spojka a spojka?

Jaký je důsledkový poměr spojka a spojka?

Poměr důsledkový (a proto, a tedy, a tak, a tudíž, a tím apod.) Při vyjadřování důsledkového poměru spojka a zpravidla stojí ve spojeních a proto, a tedy, a tak, a tudíž: Nedostali jsme zprávu včas, a proto jsme nemohli přijít. Ti lidé neplatí nájemné již několik let, a tak mají být vystěhováni.

Co jsou spojky?

Spojky 1 Co jsou spojky. Spojky představují druh neohebných, neplnovýznamových slov, která slouží ke spojování vět i částí vět... 2 Druhy spojek. Rozlišujeme spojky souřadicí (parataktické) a podřadicí (hypotaktické). Souřadicí spojky spojují souřadné... 3 Psaní čárek. Příklad: Zůstanu doma a budu uklízet. Na svatbě ochutnám dort i koláče. Nepřijela babička ani dědeček. More ...

Co se píše před zkratkami obsahujícími slučovací spojku?

Čárku nepíšeme ani před zkratkami obsahujícími slučovací spojku a ( atd., atp., apod., aj. ), jsou‑li spojeny s předcházejícími výrazy ve slučovacím poměru: Ke kontrole předložte veškeré paragony, dodací listy, faktury atd. Ve skladu byla spousta stolečků, taburetů, etažérů, skříněk apod.

Co jsou spojky souřadicí a podřadicí?

Druhy spojek. Rozlišujeme spojky souřadicí (parataktické) a podřadicí (hypotaktické). Souřadicí spojky spojují souřadné věty (ať už jde o věty hlavní, nebo věty vedlejší téhož druhu) a několikanásobné větné členy.

Související příspěvky: