Jaké jsou plynoměry?

Obsah

Jaké jsou plynoměry?

Jaké jsou plynoměry?

Dále existují plynoměry založené na jiných principech měření jako jsou např. plynoměry rychlostní , plynoměry dynamické nebo plynoměry ultrazvukové . Plynoměry objemové – jsou měřící přístroje založené na principu naplňování a vyprazdňování přesně stanovených odměrných prostorů.

Jak napojovat přípojku na plynovod?

Potrubí přípojky se na plynovod napojuje kolmo. Přípojka má být vedena kolmo na budovu. Trasa vedení přípojky má být dlouhodobě přístupná a volná pro případ rekonstrukce a opravy. Zřizování staveb, teras, schodů, skladování materiálů, vysazování stromů nad přípojkou je nepřípustné.

Co se týče plynu v nestabilním podloží?

Zvláštní pozornost patří navrhování plynovodu v nestabilním podloží. Rychlost plynu v potrubí nesmí mít výrazně nepříznivé účinky, např. otěr nebo nadměrný hluk. Plynovod uvnitř budovy musí být přednostně veden přístupnými místy, ve kterých lze provádět snadno a bezpečně jeho údržbu. Plynovod se uvnitř budov přednostně vede větranými prostory.

Jaké jsou plynové spotřebiče?

Plynové spotřebiče jsou zařízení, ve kterých se zemní plyn spaluje pro účely tepelné úpravy pokrmů (vaření, pečení, grilování aj.), vytápění, ohřevu užitkové vody, svícení, centrální výroby tepla a pro nejrůznější technologické účely. Podle účelu použití se plynové spotřebiče dělí na skupiny:

Související příspěvky: