Jaké jsou příznaky gangrény?

Obsah

Jaké jsou příznaky gangrény?

Jaké jsou příznaky gangrény?

Diagnostika a příznaky gangrény 1 Z rány vytéká hnis a je cítit hnilobný zápach. 2 Rána je oteklá, okolní kůže je bledá. 3 Při palpaci (vyšetření pohmatem) cítíme vzduch ve tkáni. 4 Může se objevit žluté zbarvení kůže a spojivek. 5 Zvýšená hladina kreatinkinázy a bílých krvinek v krvi. 6 V některých případech anémie. More ...

Může jít o ganglion na ruce nebo zápěstí?

V okolí ganglionu může pacient pociťovat mravenčení nebo brnění nebo může být úplně necitlivé. Ganglion na ruce nebo zápěstí může někdy zhoršit i sílu stisku ruky. Příčiny vzniku ganglionu nejsou známé, ale někdy se tvoří při úniku synoviální tekutiny (kloubního mazu) z kloubu.

Co je ganglion v medicíně?

Ganglion je lékařský termín, kterým v medicíně označujeme buď cystu nejasného původu (ganglionová cysta), která je vyplněna čirou a hutnou tekutinou připomínající rosol, nebo nervovou uzlinu (shluk nervových buněk).

Co se stane po operaci ganglionu?

Pokud se po operaci ganglionu objeví jakékoli potíže, včetně bolesti, cukání v ráně, krvácení nebo horečky, vždy okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc. Jedním z „přírodních“ způsobů léčby ganglionu je jeho odstranění úderem tupého předmětu (například tlustou knihou).

Související příspěvky: