Jaké hnojivo můžete použít po vyloučení umělých hnojiv?

Obsah

Jaké hnojivo můžete použít po vyloučení umělých hnojiv?

Jaké hnojivo můžete použít po vyloučení umělých hnojiv?

V nabídce tak po vyloučení umělých hnojiv zůstává čerstvá chlévská mrva nebo sušený hnůj (koňský, kravský, drůbeží). Chováte-li drůbež, máte možnost vytvořit hnojivo z jejího naloženého trusu.

Jaké jsou hnojiva pro plodovou zeleninu?

Příkladem mohou být hnojiva určená pro plodovou zeleninu, jež se dají použít jak pro okurky či rajčata, tak i pro papriky nebo tykve, tedy pro všechny druhy těchto plodin. Koupit můžete i přípravky pro jednotlivé druhy zeleniny, například pouze k přihnojení rajčat, paprik, okurek a tykví.

Jaká je půda na hnojení zeleniny?

Na žádné zahradě není patrně taková půda, aby zaručila optimální výživu pěstované zeleniny. Chcete-li dosáhnout dobrých výnosů, čeká vás během vegetace hnojení a přihnojování plodových i ostatních druhů zeleniny. Hnojení zeleniny není velká věda, přesto se musí dodržovat určité zásady, jinak si přiděláte zbytečnou práci i výdaje.

Jak vytvořit hnojivo pro drůbež?

Chováte-li drůbež, máte možnost vytvořit hnojivo z jejího naloženého trusu. Všestranně využitelným hnojivem je dobrý, uleželý kompost. Potřebuje k vyzrání zpravidla tři roky (pokud nepoužijete urychlovače zrání kompostu), přičemž alespoň jednou za tuto dobu by měl být přeházený. Provzdušní se tak a obohatí o půdní bakterie.

Související příspěvky: