Jaké jsou účinky lněného semínka?

Obsah

Jaké jsou účinky lněného semínka?

Jaké jsou účinky lněného semínka?

Účinky lněného semínka, které vědci vyvrátili 1 Užívání mletého lněného semínka u lidí s diabetem typu 2 pravděpodobně nesnižuje hladinu cukru v krvi nalačno, hladinu... 2 Lněné semínko významně neovlivňuje “dobrý” cholesterol (lipoprotein s vysokou hustotou cholesterolu HDL). Výzkum ukázal,... 3 Většina přípravků z lněného semínka nemá vliv na hladinu triglyceridů. Částečně... More ...

K čemu patří lněné semínko?

Lněné semínko patří k nutričně bohatým superpotravinám a jeho účinky oceníte jak při hubnutí, tak i při snaze o miminko. Semena lnu jsou zdraví prospěšná především díky třem složkám, a to omega-3 mastným kyselinám, vláknině a lignanům, které patří mezi účinné antioxidanty.

Jak se rozdrtovat lněná semínka?

Rozdrcená lněná semínka se snažte co nejrychleji spotřebovat, jelikož se velice rychle kazí. Nejlépe tak uděláte, když si potřebné množství semínek rozdrtíte vždy v hmoždíři. Stejně opatrně zacházejte i s lněným olejem. Skladujte ho v chladu a používejte pravidelně za studena, přidávejte ho do jídel, abyste ho otevřený neskladovali příliš dlouho.

Proč semena lnu prospěšná?

Semena lnu jsou zdraví prospěšná především díky třem složkám, a to omega-3 mastným kyselinám, vláknině a lignanům, které patří mezi účinné antioxidanty. Při konzumaci si však dejte pozor, aby byla řádně rozdrcená, jinak ztrácí veškerý účinek.

Související příspěvky: