Jak léčit kočku?

Obsah

Jak léčit kočku?

Jak léčit kočku?

Přestože mnohé choroby koček dokážeme v současné době dobře léčit, vhodnější je nemocem předcházet účinnou prevencí. Předně je dnes dostupných několik očkovacích látek, které mohou kočku uchránit před řadou chorob. Mezi kočičí choroby, proti nimž se provádí vakcinace, patří:

Jak poznat, že je kočka nemocná?

Jak poznat, že je kočka nemocná? Na kočkách jde někdy těžko poznat, že je trápí zdravotní obtíže. Typicky slabost nebo nemoc dlouho skrývají. Proto je důležité všímat si nejen tělesné kondice, ale i změn v chování.

Nejčastější příznaky onemocnění kočky?

Nejčastější příznaky onemocnění kočky 1 Zvýšená teplota a horečka. Zvýšená teplota je příznakem mnoha nemocí. ... Nejčastěji vzniká vlivem herpeviru a na jejím... 2 Zvracení a nechutenství. Jedná se o další běžný příznak, který může provázet nejen běžné žaludeční potíže (když kočka... 3 Průjem. Průjem je opět prvotním příznakem celé řady onemocnění. U kočky ho navíc poznáte... More ...

Jak očkovat kočky?

Očkovat lze pouze kočky zcela zdravé, proto by se před aplikací vakcíny měl provádět kontrolní test. Kočičí rýma představuje zánět horních cest dýchacích koček, jedná se o celosvětově rozšířené onemocnění, které je vyvoláno více patogeny. K nejvýznamnějším původcům patří zejména kočičí kalicivirus a virus infekční rhinotracheitidy, herpesvirus.

Související příspěvky: