Jak zapojit ethernetový kabel k internetu?

Obsah

Jak zapojit ethernetový kabel k internetu?

Jak zapojit ethernetový kabel k internetu?

Poradíme Vám, jak správně zapojit váš ethernetový kabel pro připojení k internetu. Co na to budeme potřebovat? Existují dva druhy zapojení ethernetového kabelu a to "rovný" a "křížený".

Jak nasadíte konektor RJ45 na kabel?

Podle následujících obrázků nasadíte konektory RJ45 na kabel a obě strany zacvakneme kleštěmi. Nezapomeňte předtím nasadit krytky konektoru na kabel ( pokud je chcete mít). Drátky na UTP kabelu se neobnažují, konektor RJ45 má malé nožíky, které se do drátků zaseknou.

Jak udělat zkoušečku UTP kabelů?

Zkoušečku UTP kabelů (Není nutná.) Nejdříve si naměříme požadovanou délku kabelu a přidáme k ní dalších 10 – 20 cm, dle vaší libosti. Následně vezmeme do ruky jeden konec kabelu. Pokud máme kryt konektoru, tak jej nasadíme na kabel a poté kabel oholíme o cca 3 cm izolace. (Pozor na to, abyste moc nepoškodili ochranu jednotlivých žil!).

Je to nejběžnější zapojení internetového kabelu?

V současné době je to nejběžnější varianta zapojení internetového kabelu. Kabel si připravíme tak, aby byli oba konce stejně zapojené a poté nasadíte krimpovací kleště a zacvaknete. Většina síťových zařízení umí sama rozpoznat, zda jde o kabel křížený nebo rovný, a proto bude tato varianta nejvíce používaná.

Související příspěvky: