Jak připravit zelené fazolky se slaninou?

Obsah

Jak připravit zelené fazolky se slaninou?

Jak připravit zelené fazolky se slaninou?

Zelené fazolky se slaninou. Asi nejznámější kombinace je zelené fazolky a slanina. 300 g zelených fazolek povařte asi dvě až tři minuty v osolené vodě, sceďte a propláchněte v ledové vodě. 200 g anglické slaniny nakrájejte na kostičky a nechte vyškvařit na pánvi. Přidejte dva až tři stroužky česneku, který jste si nakrájeli nadrobno nebo utřeli.

Proč jsou zelené fazolky dokonalou přílohou k masu?

Zelené fazolky jsou dokonalou přílohou k masu - s grilovaným jde doslova o delikatesu. Skvělé jsou v zeleninových salátech a v polévkách. Právě teď začíná jejich sezóna. Neoblíbené jsou možná také proto, že jsou považované za fazole – Čechy nemilované luštěniny.

Jak zamrazit fazolky?

2 Jak zamrazit fazolky? Předvařené fazolky necháme okapat na cedníku, potom je vysypeme na čistou utěrku a odsajeme zbytek vody. Rozsypeme je na tác nebo velký talíř, vyložený mikrotenovou fólií a vložíme do mrazničky. Po zamrazení nasypeme fazolky do krabičky a vrátíme zpět.

Proč jsou fazole zdravé?

Fazole jsou totiž velmi zdravé. Stabilizují krevní cukr, pomáhají při vysokém tlaku, regulují trávení a obsahují mnoho tělu prospěšných bílkovin, takže například pro vegetariány a vegany tvoří základní zdroj životně důležitých látek. Fazole bychom měli především dlouho namáčet.

Související příspěvky: