Můžete popíjet zelený čaj na zuby?

Obsah

Můžete popíjet zelený čaj na zuby?

Můžete popíjet zelený čaj na zuby?

Zelený čaj můžete běžně popíjet, můžete jej použít k oplachování vlasů nebo sáhněte po různých přípravcích s obsahem zeleného čaje. Zelený čaj na zuby – ano, je to tak, zelený čaj prospívá i vašim zubům. Obsahuje totiž fluor, který brání vzniku zubního kazu a antibakteriální složky v zeleném čaji zase ničí bakterie, které způsobují zubní plak.

Jak se vyrábí zelený čaj?

Zelený čaj se, stejně jako čaj černý, vyrábí z lístků čajovníku čínského. Čajovník je stálezelený keř, který může dorůstat až do výšky 15 metrů. Keře na plantážích jsou ovšem udržovány ve výšce přibližně 1 metr, což umožňuje pohodlnější sběr a zvyšuje úrodu.

Co je zelený čaj na osvěžení?

Zelený čaj na osvěžení – zelený čaj obsahuje kofein, v čaji známý jako tein. Na rozdíl od kofeinu, který je obsažen v kávě, působí tein mírně a dlouhodobě. Zelený čaj vás povzbudí, zlepší vám náladu a dodá energii.

Co je zelený čaj na hubnutí?

Zelený čaj na hubnutí – zelený čaj dokáže stimulovat metabolismus člověka a obsahuje látky, které podporují štěpení tuků. Ovšem nemůžete předpokládat, že budete díky každodennímu pití litrů zeleného čaje hubnout jako mávnutím kouzelného proutku.

Související příspěvky: