Kde se objevují nové krevetky?

Obsah

Kde se objevují nové krevetky?

Kde se objevují nové krevetky?

I u nás se konečně objevují importy nových barevně zajímavých krevetek a několika málo českým a slovenským chovatelům se daří je i množit. Mnozí akvaristé zatouží po krevetkách jako po doplňku akvária, buď proto, že je chtějí vyzkoušet jako biologickou zbraň proti řasám, nebo se jim prostě líbí.

Proč se v obchodech nabízejí krevetky?

V obchodech často nabízejí nejrůznější druhy pod jménem Caridina japonica, jednak proto, že se tak mnohem lépe prodávají (Takashi Amano tomuto druhu zajistil nehynoucí slávu), ale důvodem je i to, že rozlišit importované krevetky není snadné.

Jak se zbavit krevet v akváriu?

Pokud v akváriu filtrujeme, musíme zabránit nasávání krevet do filtru - zvláště v případě, že se nám krevetky množí. Krevetkám může být nebezpečný i vzestup teploty ke 30 °C (u některých druhů a variet už nastává nebezpečí při teplotě 26 °C), což v létě bohužel není výjimečná situace.

Co se týče filtrujících krevet?

Vesměs všechny druhy krevet pořebují dostatečně prokysličenou vodu - vyhovuje jim přiměřeně proudící voda, filtrující krevety milují silnější proud. To ale neznamená, že nemůžete krevetky úspěšně chovat v akváriích bez filtrace nebo jiného zdroje proudění.

Související příspěvky: