Proč si vyrábět Domácí víno?

Obsah

Proč si vyrábět Domácí víno?

Proč si vyrábět Domácí víno?

Pokud jste si ještě nikdy nevyráběli žádné domácí víno, připravili jsme pro vás přehledný článek o tom, co k výrobě budete potřebovat, jak postupovat a na co se připravit. Výroba vína není nikterak složitá, ovšem zabere něco málo času, prostoru a na výsledné víno si budete muset pár týdnu počat, ale nepředbíhejme.

Jak skladovat bílé víno?

Bílá vína můžete skladovat například společně s ovocem nebo jinými potraviny, které nevydávají silný či nevhodný zápach. Pokud chcete mít jistotu, že se k vínu nedostane vzduch, skladujte láhve vodorovně. Korek tak bude neustále v kontaktu s vínem a nevyschne. Suchým korkem může vzduch do láhve snadno proniknout a víno se pak může zkazit.

Jak se víno skladovat?

Jak vína skladovat? Pokud se rozhodnete víno skladovat, dodržte následující pravidla: Ideální teplota pro skladování bílého a růžového vína je mezi devíti a jedenácti stupni Celsia. Pokud nemáte sklep, doporučují odborníci víno uchovávat v ledničce, ve které se dá nastavit optimální teplota.

Jak se zbavit kvasinek v víně?

Většinou leží hned vedle kvasinek. Občas se stane, že na ovoci žijou i různé breberky, tedy mikroorganismy, které jsou ve víně nežádoucí a víno by nám zkazily. Například různé plísně. Abychom se jich zbavili, budeme muset do kvasu přidat syřidlo, případně vysířit kvasnou nádobu.

Související příspěvky: