Co způsobuje poškození tabákové mozaiky?

Obsah

Co způsobuje poškození tabákové mozaiky?

Co způsobuje poškození tabákové mozaiky?

Virus tabákové mozaiky obvykle nezabije infikovanou rostlinu; způsobuje škody na květech, listech a ovoci a kazí růst rostliny. Při poškození tabákové mozaiky mohou listy vypadat skvrnitě, tmavě zelené a žlutě rozervané.

Proč je tabáková mozaika postižena?

Ačkoli je virus tabákové mozaiky (TMV) pojmenován pro první rostlinu, ve které byla objevena (tabák) zpět v 1800s, infikuje přes 150 různých druhů rostlin. Mezi rostliny postižené TMV patří zelenina, plevele a květiny. Rajčata, pepř a mnoho okrasných rostlin jsou každoročně zasaženy TMV.

Jak vařit tabáku?

1 150g tabáku rozmícháme ve 3 litrech vody, za občasného míchání vaříme pod pokličkou nejméně 1 hodinu. 2 Po uvaření nám zbyde zhruba 2,5 litru tmavě hnědé zapáchající tekutiny, kterou přecedíme přes jemné sítko (punčochu,... 3 Tímto výluhem naplníme postřikovač a rozředíme 1:1 a stříkáme na zasažená místa mčicemi. Při většim napadení rostliny... More ...

Co je počítačový virus?

Počítačový virus je program nebo část kódu, která se spustí na vašem PC bez vašeho vědomí nebo svolení. Některé viry pouze znepříjemňují uživateli život. Většina virů je ale navržena tak, aby získala kontrolu nad napadeným systémem a prováděla destruktivní akce.

Související příspěvky: