Jaká je hodnota horního přetlaku plynem?

Obsah

Jaká je hodnota horního přetlaku plynem?

Jaká je hodnota horního přetlaku plynem?

Podle ČSN EN 12007 Zásobování plynem - Plynovody s nejvyšším provozním tlakem do 16 barů včetně ( část 1 - 4 ) a technických pravidel G 702 01 a G 702 02 jsou navrhovány plynovody a přípojky v ČR do přetlaku 3 bary. Podle standardů EU se zvyšuje hodnota horního přetlaku pro středotlaké plynovody na hranici 4 bary.

Proč použít měděné trubky pro rozvod plynu?

měděné trubky – Platí TPG 700 01 Použití měděných materiálů pro rozvod plynu. Nesmí být kladeny do agresivního prostředí a zasypávány agresivním materiálem (škvára, popel, zemina nasycená amonnými, dusitanovými sloučeninami).

Kde se provádí rekonstrukce plynovodu?

1 Provádí se u nového plynovodu a po jakémkoliv zásahu, kdy dojde k narušení plynovodu. 2 Po rekonstrukci, kdy je rekonstruovaná délka delší než 3 ( m ). 3 U stávajícího plynovodu, který byl déle jak 6 měsíců mimo provoz. 4 Pevnosti : lze s ní provést i zkoušku těsnosti. 5 Zkušební tlak max 15 ( kPa ). 6 U plynovodu ≤ 10 ( kPa ) včetně je ≥ 2,5 násobek nejvyššího provozního tlaku. More ...

Co se týče plynu v nestabilním podloží?

Zvláštní pozornost patří navrhování plynovodu v nestabilním podloží. Rychlost plynu v potrubí nesmí mít výrazně nepříznivé účinky, např. otěr nebo nadměrný hluk. Plynovod uvnitř budovy musí být přednostně veden přístupnými místy, ve kterých lze provádět snadno a bezpečně jeho údržbu. Plynovod se uvnitř budov přednostně vede větranými prostory.

Související příspěvky: