Co jsou nečistoty do chladící kapaliny?

Obsah

Co jsou nečistoty do chladící kapaliny?

Co jsou nečistoty do chladící kapaliny?

Na vině jsou nečistoty, které do chladící kapaliny pronikají ze spalovacího motoru. Nečistoty mění “vodivost” vody a právě na to reaguje čidlo. Případně se nečistoty usadí přímo na čidlu. Vyměnit čidlo rozhodně nestačí.

Jak vyměnit chladicí kapalinu?

Každé dva roky je vhodné vyměnit chladicí kapalinu nejlépe v servisu, který ví, jak starou chladicí kapalinu ekologicky zlikvidovat. Chladicí kapalina může unikat do prostoru ventilového mechanismu. V takovém případě by došlo k zředění chladící kapaliny s olejem, což by se projevilo výraznou změnou hladiny motorového oleje.

Co je příčinou úniku chladící kapaliny?

Příčin úniku chladicí kapaliny může být několik. My si všechny možné příčiny vysvětlíme a zároveň si řekneme, co se se vzniklým problémem dá dělat. Úkolem chladící kapaliny je ochlazování zahřátého motoru a ochrana chladícího systému před korozí.

Jak odstranit stopy chladící kapaliny z chladiče?

Problém nastává tehdy, pokud se z chladiče “ztratí” cca 3 dcl chladící kapaliny během najetých 50 km. Pokud tedy najdete stopy chladící kapaliny pod autem, je vhodné tomu začít věnovat pozornost. Nejprve prohlédněte motor, prostor kabiny a zkontrolujte hladinu oleje. Hledejte stopy uniklé vody z chladiče.

Související příspěvky: