Proč je trávník přirozenou složkou?

Obsah

Proč je trávník přirozenou složkou?

Proč je trávník přirozenou složkou?

Trávník je přirozenou složkou našeho životního prostřední i mimo zahrádky a proto jeho přítomnost bereme jako samozřejmost, přitom má pro životní prostředí několik důležitých funkcí.

Jak je vhodná tráva pro trávníky?

Vhodná pro trávníky je odrůda: Barcrown, Bargreen, Barlotte, Barnica, Center, Darwin, Dawson, Enjoy, Ferota, Herald, Koket, Olivia, Rosana, Rufilla, Samanta, Veverka. Vytrvalá velmi nízká hustě trsnatá tráva se štětinovitými listy. Je vhodná do suchých stanovišť, kde se uplatní její velká konkurenční schopnost.

Co jsou trávníkové náhrady?

Samostatnou kategorií jsou trávníkové náhrady používané v místech, kde se trávníku nedaří. K těmto účelům je dnes v sortimentu již mnoho různých půdopokryvných rostlin a dřevin snášející nejen stín, extrémní sucho, ale i sešlapávání.

Jaké jsou Doba údržby trávníků?

Trávníky rozdělujeme podle intenzity údržby od extenzivních - květnatých luk, které se sečou 1 - 3 x do roka, mnohdy poskytují píci pro krmení domácích zvířat a přihnojují se jen v intervalu několika let, v lepším případě každé jaro, až po intenzivně ošetřované a pravidelně sečené tzv. anglické trávníky.

Související příspěvky: