Co se týče trávníků a květnatých luk?

Obsah

Co se týče trávníků a květnatých luk?

Co se týče trávníků a květnatých luk?

U extenzivních trávníků a květnatých luk, většinou na prostorných zahradách, zpravidla nevadí mírné zaplevelení dvouděložnými rostlinami, pestré složení je naopak žádoucí pro svůj ozdobný efekt v období květu, jen u trávníků používaných pro produkci píce je nežádoucí obsah jedovatých rostlin.

Co je vhodné pro růst trávníku?

Pro růst trávníku je vhodná středně těžká zemina s pH 5,5-6,5 a obsahem 5 % humusu. Propustnost lze upravit přídavkem písku, písčitou půdu můžeme upravit přídavkem dobrého kompostu. Nadměrnou kyselost upravíme vápencem, ale výsledné pH by nemělo překročit 6,5.

Proč je trávník přirozenou složkou?

Trávník je přirozenou složkou našeho životního prostřední i mimo zahrádky a proto jeho přítomnost bereme jako samozřejmost, přitom má pro životní prostředí několik důležitých funkcí.

Jak je vhodná tráva pro trávníky?

Vhodná pro trávníky je odrůda: Barcrown, Bargreen, Barlotte, Barnica, Center, Darwin, Dawson, Enjoy, Ferota, Herald, Koket, Olivia, Rosana, Rufilla, Samanta, Veverka. Vytrvalá velmi nízká hustě trsnatá tráva se štětinovitými listy. Je vhodná do suchých stanovišť, kde se uplatní její velká konkurenční schopnost.

Související příspěvky: