Jak připravit deodorant?

Obsah

Jak připravit deodorant?

Jak připravit deodorant?

Sundejte z plotny, přidejte jedlou sodu a tapioku (kukuřičný škrob) a pořádně zamíchejte. Přidejte esenciální oleje a přelijte do skleničky nebo jiného obalu. Pokud chcete deodorant, co vypadá opravdu jako deodorant, nechte směs trochu vystydnout a pak ji vtlačte do obalu na deodorant.

Proč použít přírodní deodorant na oblečení?

Pokud Vám přírodní deodorant nechává skvrny na oblečení, pravděpodobně ho nanášíte víc, než by bylo potřeba. Stačí opravdu malinko. Jestli už ale ubrat nemůžete a triko je pořád zašpiněné, zkuste nechat deodorant v lednici a po aplikaci počkat tři, čtyři minutky, než se obléknete. Jedlá soda může pro někoho být agresivní a způsobit vyrážku.

Jak dlouho může deodorant trvat?

Poznámečka : Deodorantu možná bude trvat několik hodin, než úplně ztuhne (může za to soda). Toho se vůbec neděste, vše je v pořádku. Pokud na něj spěcháte, vložte ho na pár minut do lednice a tvrdnutí urychlíte. Když se Vám nechce pouštět do vodní lázně nebo doma nemáte bambucké máslo, tahle jednoduchá a rychlá varianta bude ta pravá.

Proč použít deodorant z přírodních surovin?

Deodorant z přírodních surovin, který zvládnete vytvořit sami doma. Výroba Vám sice zabere o trošku víc času než zaběhnutí do drogerie, ale domácí produkt vydrží podstatně déle a je mnooohem zdravější! Někdo dokonce spoléhá jenom na čistý kokosový olej nebo jedlou sodu a používají je místo deodorantu.

Související příspěvky: