Co jsou nové dluhopisy?

Obsah

Co jsou nové dluhopisy?

Co jsou nové dluhopisy?

Nejnovější dluhopisy 1 Portiva Automotive Finance III. ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎‏‏‎ 7 % / 2027. Portiva je investiční... 2 Saunia, s.r.o.. Saunia, s. r. o., je společnost zabývající se výstavbou a provozováním saunových světů v obchodních... 3 Dluhopis NWD Group a. s.. Společnost se zabývá nákupem především rezidenčních nemovitostí na vlastní účet s... More ...

Kde koupit dluhopisy?

Nákup dluhopisů je obvykle jednoduše zprostředkovaný. Nejčastěji jej nabízejí bankovní domy a možná i vám nabízela dluhopisy paní nebo pán na přepážce. Pokud jde o dluhopisy přímo bankovních institucí, tak je opět lze považovat za velmi bezpečné, ale i zde určité riziko je.

Jaké jsou státní dluhopisy?

Státní dluhopisy fungují na podobném principu jako dluhopisy korporátní, které jsou vydávány za účelem získání hotovosti na nákup techniky, expanzi na nové trhy a podobně. Dluhopisy lze zjednodušeně řečeno chápat jako půjčku, jíž jednotliví investoři (např. korporace, podnikatelé, občané) poskytují státu.

Co je dluhopisy korporátní?

Důvod je stejný jako v případě, kdy dluhopisy emituje jakákoli firma. Emitent potřebuje vybrat hotovost za nějakým konkrétním účelem. U korporátních dluhopisů je to většinou investice do dalšího rozvoje, nákup potřebných strojů a zařízení, akvizice konkurence nebo expanze na nové trhy.

Související příspěvky: