Jak vařit bílou rýži?

Obsah

Jak vařit bílou rýži?

Jak vařit bílou rýži?

Krátkozrnná bílá rýže s lesklými a lepivými zrnky, Japonci ji na závěr okyselují octem, používá se na přípravu sushi. Vaří se podle pokynů na obalu asi 10 až 12 minut. Voní po jasmínu a připravuje se absorpční metodou asi 15 minut. Použít můžete bílou nebo natural rýži a vařit ji lze ve velkém množství vroucí vody.

Jak vařit rýži?

Například na jeden hrneček rýže tedy použijte dva hrnečky vody. Dle chuti osolte, přikryjte pokličkou a ztlumte zdroj tepla. Rýži vařte při takzvaném "utajovaném varu". Asi po 20 minutách bude rýže hotová, respektive udušená. Důležité je, abyste během vaření nezvedali pokličku ani rýži nemíchali, protože by se odpařila voda, ...

Jak vařit hotovou rýži?

Rýži vařte při takzvaném "utajovaném varu". Asi po 20 minutách bude rýže hotová, respektive udušená. Důležité je, abyste během vaření nezvedali pokličku ani rýži nemíchali, protože by se odpařila voda, která by pak rýži chyběla. Hotovou rýži nechte asi 5 minut odstát a pak ji v hrnci vidličkou zlehka "načechrejte".

Jak vařit rýži basmati?

Tahle metoda je nejvhodnější pro vaření rýže basmati a pro jasmínovou rýži. Rýže se vaří v odměřeném množství vody, přičemž se do rýže voda zcela vsákne, když je uvařená. Vodu, rýži a sůl tedy dejte do kastrolu a přiveďte k varu.

Související příspěvky: