Proč je hnědá rýže zdravější?

Obsah

Proč je hnědá rýže zdravější?

Proč je hnědá rýže zdravější?

Tím ztrácí své na živiny nejbohatší části. Bílá rýže tak obsahuje jenom velmi málo esenciálních živin. Proto je hnědá rýže považována za zdravější alternativu. Na trhu se bohužel často prodává i průmyslově zpracovávaná hnědá rýže, která je pak také zbavena otrub a klíčků a tím i důležitých vitamínů, vlákniny a minerálů.

Co je hnědá rýže?

Bílá rýže je průmyslově zpracovaná rýže, ze které byly tyto nejvýživnější části odstraněny. Z hlediska obsahu živin je na tom hnědá rýže mnohem lépe než rýže bílá. Hnědá rýže obsahuje více vlákniny a antioxidantů a je také zdrojem mnoha důležitých vitamínů a minerálů.

Jaké jsou výhody bílé a hnědé rýže?

Bílá rýže je nejčastěji konzumovaným druhem rýže, ale hnědá rýže se těší také velké oblibě zejména proto, že jí řada odborníků považuje za zdravější alternativu k bílé rýži. Z toho důvodu řada lidí dává přednost hnědé rýži. Tento článek popisuje výhody a nevýhodou obou druhů rýže. Jaké jsou další účinky bílé a hnědé rýže na zdraví?

Proč je bílá rýže zdravější alternativu?

Naproti bílá rýže neobsahuje klíčky ani otruby, které jsou z ní odstraněny při zpracování. Tím ztrácí své na živiny nejbohatší části. Bílá rýže tak obsahuje jenom velmi málo esenciálních živin. Proto je hnědá rýže považována za zdravější alternativu.

Související příspěvky: