Jak pěstovat sukulenty?

Obsah

Jak pěstovat sukulenty?

Jak pěstovat sukulenty?

Nechte se inspirovat sukulenty - rostlinami, které jsou krásné, barevné a nenáročné. Řekneme vám, jak je pěstovat, proč je pro ně světlo důležitější než voda a hlavně kdy je zalévat! Projděte si našeho průvodce pěstováním sukulentů, který se hodí začátečníkům stejně jako zkušeným pěstitelům těchhle pouštních krásek.

Kde jsou nejznámější sukulenty?

Tradiční domovinou nejznámějších sukulentů jsou americké pouště, například růžicovité echeverie, veletlustolistá pachphyta, mnoho séd, dnes již všudypřítomné agáve a mnoho dalších rostlin, které se suchu přizpůsobily hromaděním vody ve svých tkáních.

Co jsou sukulentní rostliny?

Největší čeledi jsou kosmatcovité, ale bohaté na sukulenty jsou i čeledi krasulovitých, pryšcovitých, také rody haworthia, gasteria, senécio, aloe a mnoho dalších obsahují také sukulentní druhy. Sukulentní rostliny jsou typickými obyvateli polopouští a pouští kolem obratníku, takže milují subtropické a tropické klima.

Proč pěstovat sukulentní rostliny?

Sukulentní rostliny jsou typickými obyvateli polopouští a pouští kolem obratníku, takže milují subtropické a tropické klima. Proto základem úspěšného pěstování těchto rostlin je napodobení jejich domácího klimatu.

Související příspěvky: