Co je nezdravé pití syrových vajec?

Obsah

Co je nezdravé pití syrových vajec?

Co je nezdravé pití syrových vajec?

Zdravím, také jsem přemýšlela o pití syrových vajec,spousta mých známých to dělá a nemůžou si to vynachválit. A k tomu co se všude dočítám jak je to nezdravé: studuji zdravotnickou školu a můžu Vás ujistit,že salmonely se bát nemusíte ani u vajec koupených v obchodě je šance 1:100,že chytnete salmonelu.

Můžeme konzumovat vejce v absolutně syrovém stavu?

Při tepelné úpravě před konzumací je třeba dosáhnout vnitřní teploty přes 70 °C po dobu několika minut. Nechceme vás strašit, ale pokud netušíte, z jakého chovu a odkud pocházejí vejce, která se chystáte konzumovat, zřejmě nebude dobrý nápad konzumovat je v absolutně syrovém stavu.

Kdy konzumovat syrové vejce?

A syrová vejce nedoporučují konzumovat vůbec. Budete však překvapeni, kolik živin je zabalených do tak malé skořápky. Jedno syrové vejce obsahuje tři gramy bílkovin, vitamíny A, B2, B5, B12 a E. Ve vejci najdeme i cholin, což je minerál, který je nezbytný pro funkci mozku.

Proč jsou syrová vejce stravitelná?

Syrová vejce tak jsou nejen hůře stravitelná, ale zapříčiní, že nepřijmete většinu z vysokého obsahu bílkovin a vitamínů. Hlavním rizikem při konzumaci syrových nebo tepelně neupravených vajec stále zůstává možnost nákazy salmonelou.

Související příspěvky: