Jak se o baterii dobře starat?

Obsah

Jak se o baterii dobře starat?

Jak se o baterii dobře starat?

Jak se o baterii dobře starat 1 Nabíjet při cca. 30–80%. Je dobré udržovat baterii nabitou, při používání ji nevybíjet do příliš nízkých hodnot a zase... 2 Dávat pozor na teplotu. Tzn. nedávat baterii do blízkosti tepelných zdrojů (topení, slunce, nebo třeba nabíjecí adaptér... 3 Při používání šetřit energii. Nejvíce energie spotřebovává zatížený procesor, snažte se ho tedy... More ...

Jaká je teplota nabíjení baterie?

Proto je lepší nechat baterii vybít asi do 80% a teprve pak ji začít znovu nabíjet. Optimální teplota pro používání baterie je kolem 20°C, příliš vysoké (nad 30°C) a nízké (pod 5°C) baterii docela silně poškozují. Je dobré udržovat baterii nabitou, při používání ji nevybíjet do příliš nízkých hodnot a zase nenabíjet, když je téměř úplně nabitá.

Jak dlouho byste měli baterii uskladnit?

Pokud baterii nebudete delší dobu používat (více než 2 měsíce), je dobré ji nechat nabitou asi na 60% a uskladnit při teplotě okolo 15°C. Tato metoda se aplikovala na starších typech baterií trpících tzv. paměťovým efektem .

Co se děje při plném nabití baterie?

Při plném nabití a nějaké době nepoužívání baterie (obvykle stačí několik dnů) dochází k samovolnému poklesu energie a baterii příliš nesvědčí, pokud ji okamžitě začnete nabíjet (tzn. nabíjet baterii při 97% není ideální). Proto je lepší nechat baterii vybít asi do 80% a teprve pak ji začít znovu nabíjet.

Související příspěvky: