Jak sušit švestky?

Obsah

Jak sušit švestky?

Jak sušit švestky?

Jak sušit švestky 1 Nevypeckované švestky ponoříme na 20 sekund do vroucí okyselené vody, 2 zchladíme přelitím studenou vodou 3 a okapané a oschlé švestky sušíme nejprve pět hodin při teplotě 40 °C, 4 dosoušíme při 70 °Celsia. 5 Usušené plody je třeba uchovávat v suchu, aby k rozvoji plísní nedošlo při uskladnění. More ...

Proč sušení prádla v sušičce?

Sušení prádla v sušičce – rady a tipy 1 Při praní prádla to nepřehánějte s množstvím pracího prášku. Prací prášek, který v prádle zbyde, se uvolňuje při sušení a může na prádle zanechat skvrny. 2 Před sušením prádlo pořádně vyždímejte v pračce. 3 Dodržujte kapacitu sušičky. Pokud ji naplníte více než je doporučováno, prádlo může zůstat i po sušení vlhké. Navíc bude více pomačkané, protože nebude mít v bubnu dostatek prostoru.

Jak se sušit ovoce?

Sušit můžete na vzduchu, v troubě nebo za pomoci sušičky. Sušit ovoce můžete klasickým způsobem na rámu se síťovinou. Ovoce rozložte v jedné vrstvě, tak aby se nepřekrývalo, a umístěte jej do teplé a temné místnosti nebo nad radiátor. Doba sušení se odvíjí od druhu zvoleného ovoce a teplotě.

Související příspěvky: