Jaký je obsah živin ve vařených fazolí?

Obsah

Jaký je obsah živin ve vařených fazolí?

Jaký je obsah živin ve vařených fazolí?

Orientační obsah živin ve zhruba 180 gramech vařených fazolí, je ( 2 ): 1 Tuky - 1 gram 2 Bílkoviny - 15 gramů 3 Sacharidy - 45 gramů 4 Vláknina - 15 gramů 5 Železo - 20% DDD (doporučené denní dávky) 6 Vápník - 8 % DDD 7 Hořčík - 21% DDD 8 Fosfor - 25 % DDD 9 Draslík - 21% DDD 10 Kyselina listová - 74% DDD 11 Velké množství vitamínů B (B1, B6), vitamin E, vitamin K, zinek, měď, mangan, selen More ...

Co jsou fazole zdravé?

Fazole jsou velice zdravý pokrm, patří k potravinám, které lze konzumovat i ve večerních hodinách. Jedná se o potravinu velice výživnou, zdravou, která obsahuje řadu nezbytně důležitých složek pro lidský organismus.

Proč jsou fazole jedovaté?

Všechny fazole až na fazole Mungo a Adzuki jsou jedovaté. Jedovaté jsou i jejich lusky, klíčky a další části. To však neznamená, že bychom měli fazole ze svého jídelníčku vyloučit nebo se jich obávat. Důležité je, abychom věnovali pozornost jejich přípravě. Fazole jsou totiž velmi zdravé.

Co se týče konzervovaných fazolí?

Nicméně, při používání konzervovaných fazolí (nedoporučujeme, jenom uvádíme jako příklad), namočením fazolí před přípravou nebo jejich důkladným povařením ve vroucí vodě, dochází ke snížení obsahu oligosacharidů až o 75% ( 19 ).

Související příspěvky: