Jaké jsou druhy eukalyptů?

Obsah

Jaké jsou druhy eukalyptů?

Jaké jsou druhy eukalyptů?

Známých je asi 700 druhů eukalyptů, které mohou mít podobu keře i stromu. Mezi nejznámější patří blahovičník Gunnův (Eucalyptus gunnii), blahovičník citroníkový (Eucalyptus citriodora) a blahovičník kulatoplodý (Eucalyptus globulus). Pro pěstování v bytě se však hodí jen první dva druhy.

Jakých druhů je eukalyptů?

Známých je asi 700 druhů eukalyptů, které mohou mít podobu keře i stromu. Mezi nejznámější patří blahovičník Gunnův (Eucalyptus gunnii), blahovičník citroníkový (Eucalyptus citriodora) a blahovičník kulatoplodý (Eucalyptus globulus).

Jak se pěstovat eukalyptu?

Pro pěstování v bytě se však hodí jen první dva druhy. Jde totiž o pomalu rostoucí stromky dorůstající do výšky asi 1,5 metru. Léčebná síla eukalyptu je známa už od 19. století, hojně ho využívali australští domorodci. Člověku dokáže poskytnout neuvěřitelnou úlevu při nejrůznějších potížích, právem je proto nazýván stromem života.

Jaké jsou léčba eukalyptu?

Bylinný přípravek z eukalyptu tak pomáhá léčit astma, záněty průdušek, bolesti v krku, kašel, nachlazení nebo záněty vedlejších nosních dutin. Silice působí i proti některým virům, jako jsou spalničky, spála či herpes, a také proti křečím. Eukalyptus má i antiseptický účinek, používá se proto na rány.

Související příspěvky: