Kde se sbírají borůvky?

Obsah

Kde se sbírají borůvky?

Kde se sbírají borůvky?

V našich zemích se nejvíce sbírají plody borůvek z přirozených porostů, které však v současnosti nestačí pokrýt zvýšený zájem o toto atraktivní ovoce. Mnohdy se také nejúrodnější plochy nacházejí v přírodních rezer­vacích nebo v místech, kde je sběr zakázán.

Co jsou borůvky?

Borůvky patří mezi drobné bobulovité ovoce a jsou blízkým příbuzným brusinek a dalších drobných bobulovin. Jednotlivé kuličky mají zhruba 5 - 16 mm v průměru a na jednom konci mají zakrnělý kalich ve tvaru korunky. Borůvky dozrávají postupně a mění barvu ze zelené na fialovou až modrou.

Co jsou borůvky plné vitamínů?

Borůvky jsou plné vitamínů. Borůvky obsahují velké množství vitaminu C a množství antioxidantů, jsou zvlášť bohaté na karoten chránící imunitní systém a tělní buňky před volnými radikály, obsahují prospěšné třísloviny, jako je tanin a zároveň se mohou pochlubit vysokým obsahem železa. Borůvky v číslech. 110 gramů borůvek působí dvakrát tak ...

Co jsou brusnice borůvky?

Borůvky (celým správným názvem brusnice borůvka) jsou sladké drobné kuličky ovoce, které obsahují řadu důležitých živin, mají skvělou chuť a těší se velké oblibě.

Související příspěvky: