Jak hodnotit cholesterol v vejci?

Obsah

Jak hodnotit cholesterol v vejci?

Jak hodnotit cholesterol v vejci?

Vejce a cholesterol Parametr Normální hodnota Hodnota představující zvýšené riziko Hodnota představující vysoké riziko Celkový cholesterol 3,9 – 5,2 5,2 – 6,2 nad 6,2 HDL cholesterol nad 1,2 pod 0,9 LDL cholesterol do 3,4 3,4 – 4,1 nad 4,1 Triglyceridy do 2 g/l 2 – 4 g/l

Co je důležité pro snížení cholesterolu?

Dodržování optimální váhy, přiměřený pohyb, omezení alkoholu, nekuřáctví, dieta s omezeným množstvím tuků bohatá na zeleninu, ovoce a celozrnné potraviny. Nejdůležitější potraviny pro snížení cholesterolu. Vláknina: Rozpustná vláknina omezuje vstřebávání LDL cholesterolu do krve.

Jak dlouho byste měli cvičit ke zlepšení hladiny cholesterolu?

Ke zlepšení hladiny cholesterolu byste se měli věnovat náročnější pohybové aktivitě 30 až 60 minut denně - a ne nutně vcelku, můžete si cvičení rozdělit třeba i na desetiminutovky. Během týdne by mělo jít minimálně o 150 minut pohybu.

Jaký je vliv na hladinu cholesterolu v krvi?

Vliv na hladinu cholesterolu se přisuzuje i česneku (čerstvému i různým doplňkům stravy s jeho obsahem). Některé doplňky stravy z červené fermentované rýže (rýže s plísní Monascus purpureus) obsahují látky monacoliny, přičemž monacolin K je látka, kterou obsahuje rozšířený lék na snížení cholesterolu Lovastatin.

Související příspěvky: