Proč jsou zapalovací svíčky opotřebované?

Obsah

Proč jsou zapalovací svíčky opotřebované?

Proč jsou zapalovací svíčky opotřebované?

Pokud jsou zapalovací svíčky opotřebované, způsobí, že zapalovací cívka pracuje s mnohem vyšším výkonem. Udržování zapalovacích svíčkek v optimálním stavu může snížit pravděpodobnost závady u zapalovací cívky.

Co se týče odtrhu zapalovací svíčky?

Zásahem do vzdálenosti elektrod a nedodržením předepsaného odtrhu zapalovací svíčky u moderních motorů si ale člověk koleduje o problém. V lepším případě se zhorší jízdní vlastnosti vozu, v horším případě to výrazně ovlivní živostnost svíčky nebo jiných komponent spalovacího prostoru.

Proč promluví zapalovací svíčka?

Když promluví zapalovací svíčka 1 Takto vypadá zapalovací svíčka, pokud je funkce motoru v pořádku. Elektrody nejsou opálené, izolátor má světle cihlovou... 2 Na povrchu, zejména izolátoru jsou červeně zbarvené usazeniny. Tento fakt sám o sobě neznamená problém a může být... 3 Pokud jsou elektrody mokré a začerněné, nejpravděpodobnější příčiny mohou být v příliš bohaté směsi,... More ...

Kde se svíčka zapálí?

Standardně se pohybuje mezi 500 °C a 850 °C. Je-li teplota spalování vyšší, má svíčka sklon k samozápalům. Při vysokých teplotách má svíčka tendenci zapálit připravenou směs ve válci ještě před tím, než píst dosáhne na nejvyšší pozice ve válci. Směs se tedy zapálí před dosažením plné komprese.

Související příspěvky: