Jak použít kokosový olej během sportu?

Obsah

Jak použít kokosový olej během sportu?

Jak použít kokosový olej během sportu?

Kokosový olej představuje rychlý zdroj energie během sportu, neboť obsahuje rychle působící mastné kyseliny se středně dlouhými řetězci (z anglického MCFA - medium chain fatty acids). Zkuste sladké nápoje nahradit vodou s čerstvým ovocem, Chia semeny a malým množstvím kokosového oleje.

Jak používat kokosový olej při vaření?

Kokosový olej patří mezi nejuniverzálnější potraviny s příznivým účinkem na zdraví. Jednak se řadí mezi oblíbené oleje používané při vaření, ale má i další možnosti využití, jako například v přírodní medicíně nebo kosmetice. Vybrali jsme pro vás 77 různých možností jak používat kokosový olej.

Jaké jsou výhody kokosového oleje?

Kokosová palma je v řadě oblastech (jihovýchodní Asie, Indie, Filipíny) považována za “strom života”. Dnes je známo přibližně 1500 studií, které prokazují zdravotní výhody kokosového oleje. Mezi hlavní výhody užívání kokosového oleje patří: Zvýšení hladiny HDL (“dobrého”) a snížení LDL (“škodlivého”) cholesterolu

Můžeme přidávat kokosový olej do koktejlů?

Kokosový olej je možné přidávat také do ovocných šťáv a koktejlů, přičemž přidáváme jednu až dvě polévkové lžíce. Dojde ke zlepšení chuti nápoje a zvýšení přísunu zdravých tuků. V kinech můžeme často cítit typickou vůni popcornu.

Související příspěvky: