Jak použít jámu pro pěstování borůvek?

Obsah

Jak použít jámu pro pěstování borůvek?

Jak použít jámu pro pěstování borůvek?

Základem pro správné pěstovaní a bohatou úrodu je příprava půdy. Připravte si jámu širokou asi 1,5 metru a hlubokou přibližně 40 cm. Vzniklou jámu je vhodné od okolní zeminy, která není pro pěstování borůvek vhodná, oddělit folií. Dno vzniklého lavoru vysypte štěrkem, který poslouží jako drenáž pro správný odtok vody.

Jak se pěstovat borůvky přes zimu?

Borůvky přes zimu odpočívají a u námi vybraných odrůd, které jsou nejvhodnější pro pěstování ve střední Evropě je potřeba, aby alespoň dva měsíce byli přes zimu v prostředí kde je teplota méně, než 6 stupňů. Ot: Někdo radí sázet borůvky na sluníčko, jiný zase do polostínu, kde je pravda?

Jak pěstovat borůvky kanadské?

Pro úspěšné pěstování borůvek kanadských je zapotřebí vhodné stanoviště, půda a dodržování několika zásad při pěstování. Borůvky kanadské můžeme pěstovat i na méně úrodné půdě nebo na balkoně. Borůvky kanadské zpravidla pěstujeme na těžce písčité půdě s velmi kyselou půdní reakcí.

Kdo je nejvíce rozšířenou odrůdou borůvek?

Bluecrop – nejvíce rozšířená odrůda borůvek s pravidelným výnosem. Plody: větší plody, mírně zploštělé, světle modré. Chuť: hodně aromatická, vínově nasládlá odrůda, tvrdší pevnější slupka. Sběr: sklízíme v průběhu celého července až 8 litrů borůvek.

Související příspěvky: