Jak pěstovat červené řepu?

Obsah

Jak pěstovat červené řepu?

Jak pěstovat červené řepu?

Základní zásady pěstování červené řepy 1 Červená řepa a její odrůdy. Z pohledu zařazení patří tato rostlina do čeledi mečíkovitých. Pěstuje se především pro dužnaté bulvy vyznačující se jasně červenou až rudou barvou. 2 Výsev červené řepy. K výsevu červené řepy dochází v období od dubna až do začátku června. Připravte se na to, že vegetační období trvá zhruba od 60 do 120 dnů. 3 Základní zásady pěstování. Na půdní podklad nemá červená řepa nějaké speciální požadavky. Jen si dejte pozor na silně kyselé a štěrkovité půdy, v nichž se jí moc nedaří.

Jak vypěstovat červenou řepu?

Jak vypěstovat červenou řepu 1 Právě teď je čas červenou řepu vysévat. Vhodné období je od poloviny dubna až do konce května. Červenou řepu určenou ke... 2 Vegetační doba je u červené řepy asi 80 až 120 dní – záleží na odrůdě i počasí. 3 Když chcete vypěstovat menší bulvičky červené řepy, vysejte ji až později. 4 Červené řepě se daří snad v každé půdě – už jsem ji pěstovala v... More ...

Co si uvařit z červené řepy?

Co si uvařit z červené řepy? Polévku, carpaccio, salát. Je toho tolik – mrkněte na recepty s červenou řepou najdete tady. Čím nás živí červená řepa. Bulvy červené řepy jsou plné vitamínů, například céčka a béčka.

Kdy se sklízí červená řepa?

Dozrává červená řepa: Kdy ji sklízet a jak uskladnit. ... Oschlé listy na okrajích bulvy se pochopitelně nepoužívají a dávají se na kompost. Jinak se sklízí bulvy, a to klidně také postupně. Záleží na vegetační době samotného kultivaru červené řepy. ... Tradičně se pohybuje od 60 do 120 dnů od výsevu.

Související příspěvky: