Jak vysoký plot potřebujete?

Obsah

Jak vysoký plot potřebujete?

Jak vysoký plot potřebujete?

Nestříhaný opadavý živý plot potřebuje pruh široký nejméně dva metry, keře vyberte podle toho, jak vysoký plot potřebujete. Do dvou metrů naroste na slunci trojpuk ( Deutzia lemoinei ), kdoulovec ( Chaenomeles ), pustoryl Lemoinův ( Philadelphus lemoinei ), ve stínu se bude dařit hortenziím ( Hydrangea arborescens, H.paniculata ).

Jaký plot si vybrat?

Jaký plot si ale vybrat? V současné době je význam plotů oslaben – nebezpeční predátoři nás neohrožují a většina nežádoucích zvířat (sousedův pes, toulaví psi) stejně většinu plotů zdolají.

Jak vznikly ploty v Africe?

Ploty vznikly nepochybně nejprve na obranu před napadením dravci (s úspěchem se používaly trnité větve – dodnes je to běžné v některých lokalitách v Africe). V dobách, kdy se člověk věnoval chovu zvířat (ovce, kozy, hovězí dobytek), zabraňovaly ploty a ohrady jejich útěku.

Jaké jsou plotové pole?

Stejnou nectnost mají plotová pole tvořená laťkami příčně položenými přes sebe, které se prodávají složené „jako harmonika“; ta se na místě pouze roztáhne a připevní ke sloupkům. K rapidnímu zkrácení životnosti plotů dochází také při trvalém zastínění dřevěných plotů například blízko zasazenými ozdobnými dřevinami.

Související příspěvky: