Jak připravit játra na sádle?

Obsah

Jak připravit játra na sádle?

Jak připravit játra na sádle?

Na sádle si usmažíme nakrájenou cibulku, přidáme kmín a dobře okapaná nakrájená játra. Játra dusíme asi 8 minut pod pokličkou. Vydušená játra zaprášíme moukou, opražíme ji, zalijeme vařící vodou a povaříme.

Co jsou játra?

Játra (latinsky: iecur, řecky: hepar) jsou největším vnitřním orgánem a centrálním orgánem látkové výměny (metabolismu). Mají klíčovou roli v metabolismu sacharidů, tuků i bílkovin. Jsou trávicí žlázou, která produkuje žluč, i žlázou endokrinní, ve které se tvoří některé hormony.

Jak vyčistit jatra?

JAK VYČISTIT JÁTRA 1 Funkce jater v organismu. Játra jsou klíčovým orgánem v látkové výměně organismu. Starají se o metabolismus sacharidů, tuků i bílkovin. 2 Okysličení jater. Dopřejte játrům kyslík. Běžte si zaběhat nebo si dejte delší svižnou procházku. Dobrou službu vám udělá i cvičení. 3 Dodržujte pitný režim. Na detoxikaci a regeneraci jater platí pitný režim. ...

Jak se rozmrazit telecí játra?

Přišel čas rozmrazit telecí játra, která jsem měla v mrazáku schovaná na později. A náhodou mile mě to překvapilo. Ač nejsem velký jaterní fanda, moc jsem si pošmakovala. V poslední době nejsem ze Sandtnerčiných receptů nějak dvakrát nadšená, a tak musím přiznat, jsem se docela bála, jak to dopadne.

Související příspěvky: