Které programovací jazyky mají budoucnost?

Obsah

Které programovací jazyky mají budoucnost?

Které programovací jazyky mají budoucnost?

Které programovací jazyky mají budoucnost a proto se do jejich učení vyplatí investovat váš čas i peníze? Každý z jazyků má své výhody i nevýhody, příznivce i odpůrce. Proto vám pro zajímavost přinášíme tabulku s top programovacími jazyky, které se v současné době vyplatí umět nebo se je naučit.

Co je programovací jazyk?

Programovací jazyk je komunikačním nástrojem mezi programátorem, který v programovacím jazyce formuluje postup řešení daného problému, a počítačem, který program interpretuje technickými prostředky. Programovací jazyk je vlastně soubor pravidel pro zápis algoritmu, odborně řečeno se jedná o formální jazyk.

Kde najdete školení programovacích jazyků?

Ve Vzdělávacím centru EDU Trainings nabízíme školení různých programovacích jazyků. Seznam všech kurzů, které dodáváme v češtině i angličtině, naleznete v sekci PROGRAMMING. 1. 2. 3. 4.

Co jsou interpretované programovací jazyky?

interpretované programovací jazyky (např. BASIC, Perl, Python, shell, Ruby) interpretované jazyky, které se pouze interpretují (z toho důvodu jsou pomalejší – proto většina jazyků má alespoň nějakou jinou možnost, pokud nejsou stejně zpomalované něčím jiným, jako třeba shell)

Související příspěvky: