Jaké je podmětové jméno v porotě?

Obsah

Jaké je podmětové jméno v porotě?

Jaké je podmětové jméno v porotě?

Bližší podmětové jméno pak v těchto případech stanoví rod a číslo příčestí: V porotě zasedla Ema Lhotecká a Jiří Jach. U vrátek postávalo dítě a jeho otec. Uvedená dvě pravidla se vztahují jak na podmět několikanásobný v množném čísle, tak na podmět několikanásobný v jednotném čísle i na podmět skládající se ze jmen v různém čísle.

Co je podstatné jméno?

Podstatné jméno pojmenovává základní věci a skutečnosti, které nás obklopují v běžném životě, ale i např. duševní stavy (láska, nenávist, zloba). Podstatné jméno = ohebný slovní druh. Podstatná jména řadíme mezi tzv. ohebné slovní druhy(společně s přídavnými jmény, zájmeny, číslovkami a slovesy).

Co znamená kolektivní podstatné jméno?

To znamená kolektivní podstatné jméno, jak název napovídá, o sbírce jednotlivců nebo věcí jako celku. Příklady pro kolektivní podstatná jména jsou dav, dav, tým, parlament, stádo, loďstvo, atd. Při použití kolektivních podstatných jmen musíte zajistit, že používáte singulární sloveso.

Jaké jsou podstatná jména obecná?

Podstatná jména obecná a vlastní podstatná jména obecná podstatná jména vlastní Podstatná jména obecná pojmenovávají neu ... Podstatná jména vlastní označují jeden k ...

Související příspěvky: