Jaký je průměr ocelového lanka?

Obsah

Jaký je průměr ocelového lanka?

Jaký je průměr ocelového lanka?

Ocelové lanko má průměr 1,0 mm. Vypočtěte maximální možnou hmotnost na něm zavěšeného tělesa tak, aby se lanko nepřetrhlo. Předpokládejte, že těleso je: b) je taženo lankem svisle vzhůru se zrychlením 1,0 ms −2. Mez pevnosti v tahu použité oceli je 1,3 GPa.

Jak se účastnit opečovávání včel?

Očekává se, že se budete cca jednou za měsíc aktivně účastnit opečovávání včel a během něj se od zkušeného včelaře dozvíte potřebné informace. Hlavním smyslem této nabídky je dozvědět se více o životě a potřebách včel a „přičichnout“ ke včelařskému řemeslu.

Jak je upravena ochrana před hlukem?

Ochrana před hlukem je upravena především v zákoně č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví (dále ZOVZ). Osoba, která provozuje stroje a zařízení, které jsou zdrojem hluku, je povinna dodržovat hlukové limity (maximální hodnoty hluku) uvedené v nařízení vlády č. 272/2011 Sb., o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací.

Jaká je cena úlu pro včelaře?

Pronájem úlu stojí 600 Kč za rok, navíc získáte 5 kg vlastnoručně sklizeného medu stočeného do sklenic s vlastní etiketou. Očekává se, že se budete cca jednou za měsíc aktivně účastnit opečovávání včel a během něj se od zkušeného včelaře dozvíte potřebné informace.

Související příspěvky: