Kde se nachází Viktoriiny vodopády?

Obsah

Kde se nachází Viktoriiny vodopády?

Kde se nachází Viktoriiny vodopády?

Viktoriiny vodopády na řece Zambezi na pomezí Zambie a Zimbabwe nebo Niagarské vodopády mezi Spojenými státy a Kanadou touží navštívit nejeden milovník přírodních krás a cestování. Víte ale, kde se nachází premiant mezi vodopády?

Kdo je největší vodopád světa?

Největší vodopád světa je je Salto Ángel nazývaný také jako Angel Falls. Nachází se ve státu Venezuela a dosahuje impozantní výšky 979 metrů. 1) Salto Ángel (979 m) Venezuela 2) Tugela (947 m) Jihoafrická republika

Kdo je nejvyšší vodopád v Jihoafrické republice?

Náročnost takového úkolu dokazuje i spor, který se týká samotného čela vodopádového pořadí. Zatímco mezinárodní žebříčky většinou uvádějí jako nejvyšší na světě venezuelský Salto Ángel, některé včetně těch českých řadí na první místo vodopád Tugela v Jihoafrické republice.

Kde jsou Viktoriiny vodopády na řece Zambezi?

Viktoriiny vodopády na řece Zambezi na pomezí Zambie a Zimbabwe nebo Niagarské vodopády mezi Spojenými státy a Kanadou touží navštívit nejeden milovník přírodních krás a cestování. Víte ale, kde se nachází premiant mezi vodopády? Jeho výšku přitom určili čeští geodeti. Určit výšku vodopádu není přitom vůbec snadná záležitost.

Související příspěvky: